2014. április 14., hétfő

április 14. csajnap

késve indultam. fura idő volt. se hideg, se meleg. fújt a szél, sütött a nap, esett az eső. fejfájós. idegesítő. az ajtóban két fiú ült. vártak valakit. kopogok. sziasztok. már vártak. sziasztok. hoztam meglepit. előkotrom a táskámból a hatalmas zsáknyi sminkcuccot. szemceruzák, spirálok, rúzsok, festékek, szemránckrémek, hajbalzsam és négy nagy üveg parfüm. ez? honnan? a facebookon írtam a mehndi oldalamra hogy szeretnék ide hozni maradék festékeket és mostanáig ennyi jött össze. (köszönöm Filipszkiné Mázi Dorottyának, Menczel Áginak és anyukámnak) de jó! köszi! majd kitaláljuk hogyan adjuk oda. már ki is találtam (Orsi) egy kedves pici csaj locsog a lányokkal. hennát szeretne. már jövök is. Orsi hozza a mintafüzetet. nézzük. ilyet tudsz csinálni? igen. válassz mintát. de ha ilyet tudsz mért nem csinálod egy belvárosi szalonban? majd annak is eljön az ideje. egy kicsit itt, egy kicsit majd ott….nevetünk. nem tudok választani. Orsi segíts! melyik legyen? nem tudom. eddig legalább négy minta bejött. legyen ez. (Orsi) ok. ezt. erre a kezemre mert a másikra még nem lehet. mért nem lehet? még nem gyógyult be a seb. mitől sebes? cukorbeteg vagyok. lassan gyógyul minden sebem. és hogy állsz a cukroddal? (Orsi) sehogy. nem csinálok semmit. miért nem? eladtam az inzulint. nem használom. ez nem vicc. a szemed bánhatja. már nem. jól elvagyok én és a hályogom. rámnéz. vigyorog. akkor veszem észre hogy bandzsa. olyan helyesen. elkezdem a mintát. nagyon tetszik. még csak most kezdtem. nem baj. nagyon szépen csinálod. már most szeretem.


felnéz és hangosan kérdi: na lányok. mi van a pasikkal? most? hétfő délután? hát hétvégén mi volt? kopognak. két csaj jön be. az egyik kicsi vékony odaszól: beszélhetünk? gyere ide! most hennázzák a kezem. leszámol, cserél, odaül. összedugják a fejüket. halkan sustorognak közben a vékony lány kapaszkodik a másik kezébe. az pedig halkan, megnyugtatóan zümmög neki. nem hallom miről beszélnek. aztán feláll és elmegy. nna, csak egy közös dolgot ismerünk. tessék? érted? nem. a férjem. mi? ő? igen. a húgom. a húgod? mivan? igen a húgom. kivagyok. és most? nem tudom. lehet véget vetek ennek. ha én nem akkor senki. hát milyen ember az ilyen? a húgom sírásó. én tudom mit csinálnak ezek. tudod mennyi pénzt szednek össze a koponyákból? miből? eladják a koponyákat. komolyan? aha. jaj de szép lett! köszi. olyan szépen csinálod. van türelmed hozzá. látszik hogy szereted csinálni. igen. szeretem. nem hideg? de. de nagyon jó. hűsít. még a vérem is lelassult tőle. megnyugodtam. pszichikailag is jót tesz. (??!!) komolyan? de aranyos vagy! hogy így hízelegsz nekem. de ha így van. olyan jó! nem is a henna a szép hanem te. hogy itt vagy. erre most mit mondjak? megszorítom a kezét. felnézek. néz rám és potyog a könnye. nemá! ne viccelj! most mond meg! megkönnyezem. olyan szép! úgy szeretem. gyere, tegyünk rá csillámot is. jó! hüppög. milyen legyen? ilyen csillogó ezüst. jó. és bordó. ok. amilyet akarsz. ragasztózok. csillámozok. Katinka fotóz.

ez gyönyörű lett! (Katinka) ugye? kitalálta a gondolataim. belém lát! pont ilyet akartam. nagyon boldog. mutatom, hogy hol nedves még. feltűröm a kabátja ujját. nagyon szépen köszönöm! tegyünk be zenét! ok. mit hallgatunk? gyere megmutatom. odaülünk a gépekhez. otthonosan bepötyögi a youtube-on Palikát.


közben jönnek-mennek a csajok. ketten lehuppannak mellénk. hennát szeretnétek? most nem. egy hete az utcán vagyok. fázom. és nincs kabát. se cipő ami jó. éhes vagyok. kaphatok nasit? kaptál már? igen. akkor bocs de nem. valaki nem adja nekem az övét? nézd ott az a zöld kabát. takarónak nem jó? (Katinka) nem kell. éjjel nem merek aludni. félek hogy megölnek. miért nem mész szállóra? (Katinka) kéne. a Podmaniczkyben voltál? ott csak csajok vannak. és a Dankó utcában lehet ingyen ebédelni. (Katinka) még egy ilyen hét az utcán….nem bírom. belehalok. menni kéne. fizetős helyre. ez azért van, mert ezek a drogos lányok itt körülöttünk azt mondták valakiknek, hogy ne engedjenek be éjszakára mert lopok. én! már legalább négy éve nem loptam semmit. és nem is fogok. nna, nézd ezt a táskát. nagy. tudunk guberálni bele. megyünk. sziasztok. hiába ajánlkozom, nem kér senki hennát. kopognak. ajtó, rács nyílik. már kintről hallom: hennát! hennát szeretnék! szia. egy ismerős arc. de örülök hogy látlak. lepakolok ide az asztal alá. féltem a cuccom. cserélek és jövök. gyere. meddig látszott a hennád? sokáig. főleg a csillám. nem lehet hogy olyat csinálsz, hogy csak csillám? hm. csináljuk azt, hogy nagy mintákat rajzolok, azt ki tudom tölteni csillámmal bőven de szép keretet ad majd neki. jó. 


hogy vagy? kivagyok. nem tudom. rossz kedvem van hetek óta. baj van? nem tudom. kivagyok. talán csak fáradt vagy. lányod hogy van? amelyik babát vár? jól. most telefonált hogy éhes. viszek neki enni. és a kedvenc lányod? volt itthon. nagyon boldog voltam. itthon voltak mind. énekeltek sokat. és a DVD? elkészült? amit a múltkor mondtál. nem. rá is kérdezek már. guberáltam egy hajvasalót. rossz volt. de megjavítottam. villanyszerelő is vagyok. ügyes vagy. mindenhez érteni kell. gigi már használta is a hajvasalót. örült neki. nem értem miért vasalja a haját de mindegy. olyan szép haja van. most azon gondolkodom hogy a nyárra hogyan hozzam ki őket. lehet olyat? igen. majd kitalálom. az milyen jó volna. a két kisebb, olyanok mint amilyenek mi voltunk a húgommal. vidéken a bódi gusztiék mellett laktunk. egész nap énekeltünk. kánonban. szólamban. alakulhatott volna úgyis, hogy náluk éneklünk. de nem így lett. miket énekeltetek? mindent. ilyeneket. és énekel. hangosan felszabadultan. a lányok felkapják a fejüket. a csajok elhallgatnak. aztán a  végét elneveti. hát így. nagyon szépen énekelsz. (Katinka) van az a szám. tudod az az új. a mohamed fatima. azt imádják a lányaim. úgy éneklik mint mi a húgommal régen. megkeresed? rátöltöd a telefonomra? ez az? igen. légyszíí töltsd fel a telefonomra. keresek adatkábelt. mindig van nálam. hogy fognak örülni. tudod hol énekeltem sokat? a börtönben. megkérdezhetetem hogy miért voltál bent? persze. tök béna ám. felhívott egy ismerősöm, hogy beszélni akar velem. a keletinél találkoztunk. egy pasival beszélgetett. nem volt rájuk írva, hogy kik ők. érted. én nem kérdeztem. aztán kiderült hogy az ismerősöm adott neki 2 szem altatót. mikor elaludt, elvettük a pénzét. aztán mentem másnak arra és mondják hogy már keresnek, mert a kamera felvette hogy mit csináltunk. a pasi meghalt. mi? aha. meghalt. bevittek. az volt a szerencse, hogy kiderült hogy beteg volt. egyáltalán nem ihatott volna alkoholt. és azt is látta a kamera, hogy a pasinál volt a pia. ő kínálta nekünk. de itta ő is rendesen. szóval néha rossz a kamera de itt azért jó volt. nem mi öltük meg. de lecsuktak rablásért. de nem vagyok rossz ember. szeretem a gyerekeim. soha nem csinálok ilyet. jajj de szép lett. 


gyere. igyekezzünk mert a lányok már pakolnak. várj. felsegítem a válladra a kabátod. bár szerintem már megszáradt. és mi lett azzal a rajzzal amit a múltkor adtam? a madarassal? gyakoroltál? dehogy. nem találom. azt se tudom hová tettem. na fasza! még az utcán is összefutunk. a Magdolnán. két pasinak mutatja a kezét. itt csinálták a kékpontban. ő csinálta nekem! mutat rám. jövök két hét múlva! én itt leszek. szia.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése